Talo Haltiattaren sisustustarinoita osa 1

 

Asuntomessut täällä Porissa on saatu pyöräytettyä käyntiin ja hetki on ehditty hengähtää loppurutistuksen jälkeen. Talo Haltiattaresta tuli kaunis kokonaisuus ja talo ja sen aistiesteetön sisustus ovat saaneet kiitettävästi palstatilaa, mahtavaa on ollut olla mukana kaikessa tässä.

Ajattelin, että kertoisin täällä blogin puolella tarinoita siitä, miten Talo Haltiattaren sisustus rakentui. Miten juuri tietyt kalusteet, valaisimet ja sisustuselementit valikoituivat kokonaisuuteen. 

Osa 1.

RUOKAPÖYTÄ

Aloitan jo paljon huomiota ja ihastusta saaneesta ruokapöydästä. 

Perheen toiveena oli saada iso, 8-10 hengen ruokapöytä. Ehdotelmissa kävi mm. jatkettava pöytä, mutta ajatus ei oikein ottanut tuulta purjeisiin. Vaihtoehdoksi nousi mittatilauspöytä puusepän tekemänä. 

Talo Haltiattaren yläkerran seinät ja katot ovat tehty CLT-elementeistä. Lisää tietoa täältä. Elementit ovat isoja puuelementtejä, jotka valmistetaan jo tehtaalla. Mm. Seinäelementeistä sahataan ikkuna ja oviaukot pois. Nämä osat jäävät ns. hukkapaloiksi. Syntyikin kiehtova ajatus siitä, että voisiko paloja hyödyntää. Kun vähän myöhemmin Karu Puutyön Tuomas oli perheeseen yhteydessä, varmistui se, että ruokapöytä tullaan toteuttamaan myös CLT:stä. Tuomas toteuttaa mm. juuri CLT:stä tehtyjä huonekaluja.

Tavattuamme Tuomaksen kanssa yhteinen Whatsupp-ryhmämme on piippaillut tiiviisti kevään aikana, kun pöydän ja penkin yksityiskohtia on hiottu. Lopputulos on kyllä upea. Pöydän ja penkin kannet ovat käsitelty Osmocolorin puuvahalla, antiikkitammi- sävyllä. Jalat taas ovat saaneet ylleen mustan petsin. 

Ruokaryhmään ehdotin pöytää ja penkkiä sekä irtotuoleja. Pöytä sijoittuu saarekkeen ja oleskelutilan väliin. Saarekkeeseen haluttiin myös baarituolit. Käyttämällä penkkiä pöydän toisella puolella vältyttiin tuoliviidakosta, joka olisi ollut väistämätön baarituolien ja ruokapöydän tuolien ollessa seläkkäin. 

Penkille asetetut istuintaljat tukevat aistiesteetöntä ajattelua erottamalla jokaiselle oman paikan penkiltä. Muuten oma paikka voisi olla hankala hahmottaa. Hakolan kauniit Pinna-tuolit täydentävät kokonaisuuden. 

Näin syntyi yhteistyönä upea kokonaisuus, joka matkasi Kajaanista aina tänne Poriin asti messuvieraita ihastuttamaan. Uskon Rouhikon perheen elokuussa kokoontuvan pöydän ääreen nauttimaan uudesta kodistaan. 

ruokapöytä.jpg
pöytää.jpg

Kuvat: Pia Taimi/ Valokuvaus Pia