Talo Haltiatteren sisustustarinoita osa 2

 

TAIDE

Talo Haltiatar-projektin aikana eteeni on tullut upeita kohtaamisia ja yhteydenottoja. Yksi mieleenpainuvimmista on puhelu Reijo Oraksen kanssa.  Puhelun seurauksena syntyi yhteistyö Taidemaalari Johanna Oraksen kanssa.

Eräänä keväisenä päivänä tapasimme Johannan ja Reijon Karjarannassa. Esittelimme Haltiatarta vielä tarkemmin ja kerroimme aistiesteettömästä näkökulmasta, jonka olemme sisustuksessa huomioineet. 

Tämän käynnin sekä aiemmin perheen tapaamisen pohjalta Taidemaalari teki taikojaan. Deko-lehden kuvauksien alla saimme Johannalta maistiaskuvia maalauksista. Valokuvissakin teokset näyttivät jo upeilta, mutta Reijon tuodessa ne Haltiattareen olimme sanattomia. Teokset sopivat kokonaisuuteen niin upeasti. Maalauksia olisi voinut katsella vaikka miten pitkään, niiden pieniä yksityiskohtia ja oivalluksia ja eri syvyyksiä.

Ja kuinka sisustuksessamme käytetyt sävyt löytyvät kaikki teoksesta. Valaisinten väri kukista, day bedin ruskea sävy polusta, sohvan harmaa kivistä... 

Ja teoksen nimi Onnellisuuden polulla, Path of Serenity, 2018, ei voisi olla hienompi ja kuvaavampi.

Lainaan tähän vielä Oli aika- blogin hienoa kuvausta teoksista:

"Pinnat kukkimaan     

Talo Haltiattaresta 2-osainen taulu tuo luonnon sisään. Kokonaisuus herkuttelee luonnollisilla sävyillä. Pysähdyn väkisinkin taulun eteen ja huokaan, kuinka osuva teos seinälle on tehty. Se on selvästi täydellinen mittatilaustyö, juuri tuolle seinälle. Taulu on taiteilija Johanna Oraksen maalaama ja kieltämättä saattelee hyvällä tavalla kalusteet oman näyttävyytensä sulavaksi jatkumoksi. Kertakaikkisen vaikuttava. Oodi suurelle oleskelutilalle."
 

Lisäksi Johannan jo aiemmin maalaama Sway with me 2014 löysi paikkansa lukunurkkauksesta. Tämänkin taulun sävyt olivat nappiin muun värimaailman kanssa.

Kysyessäni tarinaa tälle teokselle, kertoo taiteilija itse teoksessa olevan kaksi kallaa, jotka ovat kietoutuneet toisiinsa, ne voi kuvitella myös ihmishahmoiksi. Klarinetti soittaa sävelmää ja symboloi musiikin säväyttäviä sointuja. Voi miltein aistia liikkeen keinunnan musiikin tahdissa...

Taiteen ja sisutuksen vuoropuhelua, 

Oli aika-blogin osuvin sanoin:

"Päivällinen katettu luonnonhelmaan" 

Kerrassaan upeaa yhteistyötä, Kiitos Johanna ja Reijo <3 

JOHANNA ORAS - Onnellisuuden polulla - Path of Serenity 2018

JOHANNA ORAS - Onnellisuuden polulla - Path of Serenity 2018

JOHANNA ORAS - Sway with me 2014

JOHANNA ORAS - Sway with me 2014

Kuvat: Pia Taimi/ Valokuvaus Pia