Kellariremontti - kiitos rankkasateiden

 

Pari viikkoa sitten rankkasateet koettelivat Raumaa todenteolla. Yhdessä hetkessä vettä tuli niin paljon, että kaupungin sadevesiviemärit eivät vaan toimineet ja vetäneet vettä tarpeeksi. Tämä johti siihen, että mm. kaupungin kadut tulvivat. 

Niin tulvi myös lapsuudenkotini kadulla. Vanhempani asuvat vanhassa 1940-luvun puolivälissä rakennetussa paritalossa. Taloja kadulla taitaa olla jäljellä seitsemän kappaletta ja ne ovat aikoinaan rakennettu Rauma Repolan tehtaan ylemmille toimihenkilöille. Sittemmin talot olivat purku-uhan alla, kunnes joku ymmärsi, että taloilla on vielä monta monta vuotta elinikää ja ne laitettiin myyntiin. Vanhempani olivat silloin liikkeellä ja löysivät unelmiensa talon.  

Talon kellarikerrokseen on tehty sauna, suihku, takkahuone, kodinhoitohuone, askartelu- /työtilaa sekä leffahuone. Lisäksi kellarikerroksesta löytyy vanhat kellarikomerot sekä pannuhuone. Vuosien aikana tavaraa on kellarikerrokseenkin kertynyt, sen tuli äitini huomaamaan, kun rankkasateet iskivät tuoden kellariin vettä pahimmillaan noin 60cm. 

Palomiesten ja ystävien avustuksella vesi saatiin pumpattua kellarista pois. Sitten alkoikin selvittely mitä seuraavaksi tehdään märille tavaroille, kalusteille, seinille...

Vahinko onneksi kuului vakuutuksen korvauspiiriin ja asiat saatiin etenemään. Ensin kastuneiden tavaroiden kartoitus ja kellarin tyhjentäminen. Tämän jälkeen seinien purkua, desinfiontia ja kuivatusta. Kuivaushommissa meneekin viikko, jos toinenkin.

Sillä välin onkin hyvää aikaa miettiä miten kellarin tiloja päivitellään. Pääsen mukaan suunnitteluvaiheeseen miettimään tilojen toiminnallisuutta, materiaaleja, kalusteita jne.

Syksyn aikana tulen kirjoittelemaan Kellariremontin etenemisestä tänne blogin puolelle. Myös Instagramia kannattaa tulla seurailemaan!

 

 
 
 
Kellarin tavarat kelluivat vastaan...

Kellarin tavarat kelluivat vastaan...

Vesiraja 

Vesiraja 

Vesiraja

Vesiraja

Vettä oli myös pesukoneessa

Vettä oli myös pesukoneessa