Talo Haltiattaren sisustustarinoita osa 3, AKUSTIIKKA

AKUSTIIKKA

Toteutettaessa aistiesteetöntä sisustusta, tai minkä tahansa tilan sisustusta, nousee ääni ja akustiset ominaisuudet asioiksi, jotka ovat tärkeä huomioida. 

Akustiset ratkaisut vaikuttavat kuulon kautta saatavien ärsykkeiden määrään ja sen myötä ääniympäristön miellyttävyyteen ja rauhoittavuuteen. Akustiikalla on merkittävä rooli ihmisen hyvinvoinnille. Meluhaitat heikentävät kuunteluympäristön toimivuutta ja voivat aiheuttaa keskittymisvaikeuksia. Lisäksi kovat ja äkilliset äänet aiheuttavat negatiivista stressiä ja luovat turvattomuutta. Oikein akustoidussa tilassa vietetty aika tehostaa merkittävästi muun muassa aivojen toimintaa, lisää fyysistä ja psyykkistä työtehoa ja poistaa lihasjännitystä. Täältä voit lukea lisää Talo Haltiattaren akustiikkaratkaisuista.

Keväällä tuli mietittyä hetki jos toinenkin miten näitä akustiikka-asioita Haltiattaressa voisimme toteuttaa. Ja kuin tilauksesta saimme yhteydenoton Marko Ståhlstedilta Turusta. Marko osoittautuikin todelliseksi akustiikan asiantuntijaksi, mikä oli hyvä messukohteen kannalta, mutta saimme myös paljon tietoa aiheesta Markon ystävällisesti jakaessa osaamistaan. Olen varmasti jatkossakin yhteydessä Markoon näissä asioissa. Jos olette vailla asiantuntijaa/kouluttajaa aiheesta, voin suositella lämpimästi!

Markon yritys Acusta suunnittelee ja valmistaa akustisia sisustustuotteita. Suunnittelussa on huomioitu käyttäjälähtöisyys, innovatiivisuus, kestävä kehitys, kierrätettävät materiaalit ja ekologisuus. Lisäksi tuotteissa on kiinnitetty erityisesti huomiota muotoilun ajattomuuteen, tekniseen laatuun, modulaarisuuteen sekä räätälöitävyyteen.

Tuotteiden materiaali onkin valmistettu kierrätysmuovipulloista (PET) ja osin uusista kuiduista ja materiaali on uudelleen kierrätettävissä. Materiaalille on myös myönnetty Allergia- ja astmaliiton tunnus M1. Tuotteet ovat pölyämättömiä eivätkä sisällä ympäristöön haitallisia aineita vapauttavaa lasi- tai kivivillaa.

Talo Haltiattaren rappukäytävään päätyi kaunis ja harmoninen akustiikkataulukokonaisuus.

Talo Haltiattaren rappukäytävään päätyi kaunis ja harmoninen akustiikkataulukokonaisuus.

Perheen teinipojan huoneessa akustiikkalevyt toteutettiin valokuvina.

Perheen teinipojan huoneessa akustiikkalevyt toteutettiin valokuvina.

Tässä matkan varrella perheen luona käydessäni näin perheen vanhimman pojan upeat temput trampoliinillä.  Jäin miettimään miten tällaisen talentin voisi huomioida hänen huoneessaan. Ja niin eräänä keväisenä päivänä ajelimme porukalla Yyterin dyyneille. Luottovalokuvaajamme Pia tallensi voltit kameraansa ja yhteistyössä Acustan kanssa syntyi seinälle akustiikkataulut otetuista valokuvista. 

Jälleen upeita kohtaamisia ja yhteistyön voimaa. Kiitos Marko ja Pia!