Minun tarinani

 

Miten minusta tuli sisustussuunnittelija?

Olen kotoisin Raumalta, tuolta idyllisestä länsirannikon kaupungista. Kaunis Vanha Rauma on aina ollut kiehtova vanhoine tarinoineen. Tulen yrittäjäperheestä, olenkin päässyt aitiopaikalta näkemään yrittäjyyden hyvät ja huonot puolet. Äidilläni on sisustus- ja käsityöalan yritys eli varmasti perintönä on tullut taipumus käsillä tekemiseen sekä kauniista ja esteettisistä asioista nauttimiseen. Isällä taas on vankka kokemus pintakäsittelyalalta ja yrittäjyydestä. Muistan jo teininä harrastaneeni vähän väliä huonekalurallia, kun kalusteet hakivat uusia paikkoja huoneessani.

Lukion jälkeen minulle oli selkeää, että haluan lähteä opiskelemaan sosiaalialaa ja niinhän tieni vei Poriin ja minusta tuli sosionomi (amk). Poriin minut sai jäämään ensin työpaikka ja sittemmin mies. Nyt lisänä on vielä oma talo sekä kaksi rakasta poikaa.

Omien asuntojen sisustaminen on aina ollut mieleistä puuhaa, on sisustamiseen liittyviä mielipiteitä taidettu jaella vähän ympärillekin. Oman talon rakennusvaiheessa panostimme sisustussuunnittelijaan ja pääsin kokemaan asiakkaan roolin tuossa prosessissa, mikä oli äärimmäisen mielenkiintoinen ja hyvä.

Jäädessäni äitiyslomalle kuopuksemme kanssa, tarjoutui minulle mahdollisuus lähteä opiskelemaan sisustusalan ammattitutkintoa Kankaanpään opistolle. Olin jo aiemmin äitiyslomalla ollessani autellut äitini mm. nettikaupan ja somemaailman kanssa. Innostuin alasta niin, että päätin lähteä tavoittelemaan haaveitani ja katsomaan, mikä minusta voisi tulla isona. Päätin hankkia lisää tietoa ja taitoa alalta. Sisustussuunnittelu- koulutus löytyi Helsingistä AJK:lta. Sain opiskella mitä mahtavimmassa ja ammattitaitoisessa porukassa ja reppuuni jäi paljon uutta tietoa ja upeita kollegoja niin omasta ryhmästämme kuin Sissarit Ry:stä. Hankin vielä harjoittelulla kokemusta mm. Vepsäläiseltä.

Sattumien summana pääsin yhteistyöhön Satakunnan ammattikorkeakoulun aistiesteettömät tilaratkaisut-hankkeeseen, joka on mahdollistanut monia erilaisia asumiseen liittyviä projekteja.

Olen päässyt toteuttamaan haavettani siitä, että voisin yhdistää ammattejani. Hankkeeseen osallistumisen myötä minulle on kirkastunut se ajatus mitä haluan tehdä.

Haluan auttaa ihmisiä suunnittelemaan ja luomaan kauniita, toimivia tiloja, jossa on viihtyisää ja hyvä olla.
Uskon, että kun ympärillä on kaunista ja toimivaa, voit itsekin paremmin!

Tässä sitä ollaan yrittäjätaipaleen alkumetreillä matkalla kohti unelmia.

Erilaisten asiakkaiden kohtaaminen ja heidän tarinansa ovat työni suola, josta on inspiroivaa ammentaa elementtejä ympäristöön. Haluan saattaa tarinat ja tilat yhteen, tilaksi, jossa juuri Sinä viihdyt!

Kutsuthan minut kylään, mietitään yhdessä Sinun tarinaasi ja miten se tilassani voisi näkyä.

 

Sisustusterveisin

Paula

blogikuva.jpg