Sisustussuunnittelu

 
 
haltiatar-8327_edit.jpg
 
 

Suunnittelua koti- ja julkitilakohteisiin

Suunnittelun laajuus määritellään maksuttoman arviointikäynnin yhteydessä. Voidaan tehdä kokonaisvaltaisia tai pienempiä, yksittäisten tilojen suunnitelmia. Suunnitelma räätälöidään aina asiakaskohtaisesti.

Kokonaisvaltainen sisustussuunnitelma pitää sisällään väri- ja pintamateriaali-, tekstiili-, kaluste- ja valaistussuunnitelman. Suunnitelmaan kuuluu kohteen pohjakuva sekä tarvittavat seinäprojektiot mittakaavassa, lisäksi mm. fiiliskuvia tai 3D-luonnoskuvia. Suunnitelmaan sisältyy huonekortit, joista selviää tuotteiden tiedot ja mahdolliset hankintapaikat jne.

Suppeampi suunnitelma voidaan tehdä tietyn tilan, esimerkiksi olohuoneen uudesta ilmeestä.

Tällöin suunnitelma voi pitää sisällään esimerkiksi väri- ja materiaalisuunnittelun, kalusteiden sijoittelun sekä tekstiilien ja
sisustusvalaisimien määrittelyn.

 
 
tobsu.jpg
haltiatar3+%281%29.jpg
 
 

Mitä eri suunnitelmat pitävät sisällään?

 
  • Kalustesuunnittelussa keskitytään mm. kiintokalusteiden toimivuuteen sekä kalusteiden oikeanlaiseen mitoitukseen.

  • Väri- ja materiaalisuunnitelmassa valitaan pintamateriaaleja, maaleja ym. pintakäsittelytuotteita, tapetteja, paneeleja jne.

  • Märkätilojen suunnittelu voi pitää sisällään laattojen sekä märkätilakalusteiden ja -varusteiden valinnan sekä ko. tilojen tekstiilien valinnan.

  • Tekstiilisuunnitelmassa keskitytään tilan tekstiileihin. Mietitään verhoja ja niiden asennusta, mattoja sekä niiden kokoja ja materiaaleja. Uusimalla sisustustyynyt, peitteet, vuodetekstiilit tai pöytäliinat saat helpolla uutta ilmettä. Aina ei tarvita uutta, kotoa jo löytyviä aarteita saa uudistettua esimerkiksi verhoilemalla ne uudelleen.
    Kiinnitetään huomioita myös tilan akustisiin ratkaisuihin.

  • Valaistussuunnitelmassa määritellään pääsääntöisesti sisustusvalaisinten sijoittelu sekä valaisinten ulkonäkö jne. Kokonaisvaltaisempaa valaistussuunnittelua voidaan yhdessä kysyä alan ammattilaisilta.

  • Sisustussuunnitelman toteutuksen valvonta sekä materiaalihankinnat onnistuvat sovitusti myös.