VUOSI 2018

 

Näin vuoden vaihteessa on hyvä hetkeksi pysähtyä katselemaan kulunutta vuotta taaksepäin. Ja onhan paljon on mahtunut ja tapahtunut!

On sisustettu aistiesteettömästi lapsille, erityisherkille, vanhuksille, messukotiin. Muita suunnittelukohteita unohtamatta; on ollut mm. kellarin remonttisuunnitelmaa, leffahuoneen suunnittelua sekä muutama mukava konsultaatiokohde. On tutustuttu ja haettu inspiraatiota Villa Maireasta, Ambiente-messuilta, Habitaresta ja tietysti Porin asuntomessujen kohteista. On päästy kirjoittamaan messublogia Deko-lehteen, osallistuttu asuntomessujen puitteissa moniin upeisiin juttuihin. On järjestetty Katse kesään-tapahtumaa yhdessä muiden yrittäjien kanssa, osallistuttu Kaunein olohuone- kilpailuun Rauman messuilla ja oltu ensi kertaa mukana Porin messuilla sisustuskorttelissa. On tutustuttu mukaviin yhteistyökumppaneihin, kollegoihin ja asiakkaisiin. On päästy sisustamaan ripauksella designia ja ajanpatinaakin.


On perustettu yritys ja hypätty tuntemattomaan. On opeteltu ja oivallettu ja tätä tullaan jatkossakin tekemään. On tehty nettisivuja ja somea. On ideoitu ja fiilistelty, piirretty, kannettu sohvia ja pyöritelty kalusteita, suunniteltu sekä valittu maali-ja kangassävyjä. On oltu onnellisia ja kiitollisia avuntarjoajista, uusista ja vanhoista ystävistä. On oltu väsyneempiä ja onnellisempia kuin koskaan. On oltu tyytyväisiä rohkeisiin valintoihin, tarvittu extra tsemppiä vaikeina hetkinä. On tarvittu perheen tukea ja apua, hetkiä muun tekemiseen ja ajattelemiseen. On mökkeilty, vähän reissattu, eletty kiireistä arkea pienistä hetkistä nauttien. Välillä on kaivattu lisätunteja päiviin ja viikkoihin.

Kiitos kaikesta vuosi 2018.

Nyt katse kohti uutta vuotta ja sen tuomia mahdollisuuksia!
Vuosi 2019, mitäs onkaan mielessä 😉

- Paula

mä.jpg
 

Messuilut jatkuu syksylläkin

 

Juuri, kun kesän asuntomessuista on selvitty, onkin tarjolla ollut mahdollisuus päästä messuilemaan lisää, tosin vähän pienemmässä mittakaavassa!

Sain kutsun osallistua viime viikonloppuna järjestettyihin Rakenna- Sisusta- Asu- messuille Raumalla. Kovin montaa kertaa ei tarvinnut miettiä, innoissani aloin heti osastoa suunnittelemaan.

Kyseessä oli siis kilpailu, johon osallistui neljä sisustusalan ammattilaista toteuttamalla omasta mielestään kaupungin kauneimman olohuoneen.

Osaston suunnittelu lähti liikeelle siitä, minkälaisen ajattelin raumalaisen kauniin olohuoneen olevan. Mieleen tuli Vanha Rauma, meri, sininen, kerroksellisuus, kotikaupunki… Ja siitä se ajatus sitten lähti.

Pohtiessani miten saisin järjestettyä rakennuspuuhat, maalauksen yms. löytyikin minulle yhtäkkiä aivan ihana apulainen. @vahago- nimelläkin instaileva Jaana oli pelastava enkelini, kirppari-gurusta tulikin projektin myötä sisustusmaailman jakava ystävä. Kiitos vielä <3

Halusin toteuttaa osastoni mahdollisimman paljon raumalaisten voimin. Niimpä lähdin kyselemään yhteistyökumppaneita raumalaisista yrityksistä. Ja kivat kumppanit löytyikin!

Yhteistyökumppaneina olivat :

Seinien maali: Länsi-Suomen Väripiste Oy

Laminaatti: K- Rauta, Rauma

Vanhat kalusteet: Kirpputori- kahvio Radanvarsi

Muut kalusteet: Vepsäläinen Pori

Taide: Lasse Kempas

Viherkasvit: Viherkäine Oy

Sisustustavarat: Mamma Roosa, Design by TT

Kirpputorilta löytyi juuri sellainen vanha vitriini, jonka näin silmissäni. Kaappiin löytyi myös aarteita, joita kehittelemäni olohuoneen asukas oli perinyt merillä olleelta isoisoisältään.

Halusin olohuoneeseen myös taidetta. Raumalaisen taiteijan Lasse Kempaksen työt ovat merihenkisiä, kauniita ja ajattomia. Olin Lasseen yhteydessä ja hän kutsui minut ateljeelleen vierailulle. Oli ilo tavata taiteilija Kempas ja kuulla hänen tarina. Sain valita haluamani teokset lainaan messuille.

Laadukkaat huonekalut lainasin Porin Vepsäläiseltä. Tuota sinistä samettisohvaa ei voinut vastustaa.

Viherkäiseltä lainaksi saadut viherkasvit toivat kodikkuutta ja leikkokukkakimppu viimeisteli värimaailman yhteen.

Sisustustavaraa löytyi myös Mamma Roosasta, mm. kutsuva käsinkudottu villapeite sekä Ol niingon gotas- tekstillä brodeerattu pellavatyyny.

Oli myös ilo saada lainaan raumalaisen nuoren suunnittelijan käsintehtyä designia. Teemu Tuononen toteuttaa kauniita nahasta valmistettuja tuotteita, mm. lasinalusia. Kannattaa käydä kurkkimassa Ig-tilillä.

Kaikenkaikkiaan messuille osallistuminen ensimmäistä kertaa omalla osastolla oli hieno kokemus. Kilpailun voittajan valitsivat messukävijät ja voitto tällä kertaa meni sivu suun pitkän linjan kollegalle. Ehkä sitten ensin kerralla ;)

Ja itseasiassa seuraava osaston suunnittelu onkin jo työn alla, sillä osallistun messuille myös Porissa. Ja Paras koti- messuthan ovatkin jo ensi viikonloppuna 20.-21.10. Porin Karhuhallissa. Tervetuloa moikkailemaan sinne ja katsomaan minkälaisen osaston saan sinne luotua!

- Paula

nettisivuille.jpg

Kaupungin kaunein olohuone

 

TALO HALTIATTAREN SISUSTUSTARINOITA OSA 5

 

NUOREN NEIDIN HUONEEN VÄRIMAAILMA

Palataan vielä ajatuksissa lämpimiin kesäpäiviin ja asuntomessuille. 

Haluan kertoa vielä tarinan Talo Haltiattaren alakerrassa sijaitsevan tytön huoneen värimaailmasta.

Huoneen tuleva asukas on perheen 10 -vuotias neito. Ensimmäisiä kertoja tavatessamme kyselin myös lapsilta heidän toiveitaan huoneidensa suhteen. Ihan selkeitä toiveita ei tuolloin vielä ollut mielessä. Viime kesänä tavatessani perhettä minulle ojennettiin etiketti, jonka tämä nuori neiti oli pongannut. Se oli pitänyt ehdottomasti säästää, sillä hän oli tässä etiketissä nähnyt värit, joita haluisi huoneensa sisustuksessa olevan. 

Niimpä tämä etiketti on kulkenut minulla mukana muistikirjaani liimattuna ja ollut inspiraationa huoneen värimaailmaa suunniteltaessa. 

Vierailin alkuvuodesta Frankfurtin Ambiente-messuilla ja siellä ihastuin ihanaan interioriin, jossa oli käytetty kultaa. Seinät oli maalattu vähän tummemmalla sävyllä mikä korosti kultaisia esineitä kauniista. Tämän ajatuksen ja kuvan poimin mukaani messuilta. Kun tuli aika valita maalisävyä huoneeseen, oli mielessäni edellämainittu visio. 

Myös sängynpäädyn kauniit kultaiset enkelinsiivet löydettiin messuilta. Niitä on saatavana Mamma Roosa-sisustuskaupasta Raumalta. 

Kultaa ja turkoosia päädyttiin tuomaan huoneeseen pienemmissä pinnoissa, esineissä ja tekstileissä. Nuoren neidin kasvaessa mielivärit saattavat muuttua ja tällöin on helpompaa uusia tekstiilit ynnä muut, sen sijaan, että pitäisi alkaa maalaamaan seiniä.

Musta/tummat sävyt pieninä määrinä luo kontrastia ja mielenkiintoa tilaan. 

 

 

Etiketin sävyt ja kuviot miellyttivät.

Etiketin sävyt ja kuviot miellyttivät.

Nämä siivet ovat kyllä niin kauniit.

Nämä siivet ovat kyllä niin kauniit.

Huoneen tuleva asukas oli itse mukana valitsemassa yöpöytää, joka on turkoosin sävyinen.&nbsp;

Huoneen tuleva asukas oli itse mukana valitsemassa yöpöytää, joka on turkoosin sävyinen. 

Nappinjan kanssa yhteistyössä toteutetun paidan kankaastakin löytyi oikea sävymaailma.

Nappinjan kanssa yhteistyössä toteutetun paidan kankaastakin löytyi oikea sävymaailma.

 

Kellariremontti - kiitos rankkasateiden

 

Pari viikkoa sitten rankkasateet koettelivat Raumaa todenteolla. Yhdessä hetkessä vettä tuli niin paljon, että kaupungin sadevesiviemärit eivät vaan toimineet ja vetäneet vettä tarpeeksi. Tämä johti siihen, että mm. kaupungin kadut tulvivat. 

Niin tulvi myös lapsuudenkotini kadulla. Vanhempani asuvat vanhassa 1940-luvun puolivälissä rakennetussa paritalossa. Taloja kadulla taitaa olla jäljellä seitsemän kappaletta ja ne ovat aikoinaan rakennettu Rauma Repolan tehtaan ylemmille toimihenkilöille. Sittemmin talot olivat purku-uhan alla, kunnes joku ymmärsi, että taloilla on vielä monta monta vuotta elinikää ja ne laitettiin myyntiin. Vanhempani olivat silloin liikkeellä ja löysivät unelmiensa talon.  

Talon kellarikerrokseen on tehty sauna, suihku, takkahuone, kodinhoitohuone, askartelu- /työtilaa sekä leffahuone. Lisäksi kellarikerroksesta löytyy vanhat kellarikomerot sekä pannuhuone. Vuosien aikana tavaraa on kellarikerrokseenkin kertynyt, sen tuli äitini huomaamaan, kun rankkasateet iskivät tuoden kellariin vettä pahimmillaan noin 60cm. 

Palomiesten ja ystävien avustuksella vesi saatiin pumpattua kellarista pois. Sitten alkoikin selvittely mitä seuraavaksi tehdään märille tavaroille, kalusteille, seinille...

Vahinko onneksi kuului vakuutuksen korvauspiiriin ja asiat saatiin etenemään. Ensin kastuneiden tavaroiden kartoitus ja kellarin tyhjentäminen. Tämän jälkeen seinien purkua, desinfiontia ja kuivatusta. Kuivaushommissa meneekin viikko, jos toinenkin.

Sillä välin onkin hyvää aikaa miettiä miten kellarin tiloja päivitellään. Pääsen mukaan suunnitteluvaiheeseen miettimään tilojen toiminnallisuutta, materiaaleja, kalusteita jne.

Syksyn aikana tulen kirjoittelemaan Kellariremontin etenemisestä tänne blogin puolelle. Myös Instagramia kannattaa tulla seurailemaan!

 

 
 
 
Kellarin tavarat kelluivat vastaan...

Kellarin tavarat kelluivat vastaan...

Vesiraja&nbsp;

Vesiraja 

Vesiraja

Vesiraja

Vettä oli myös pesukoneessa

Vettä oli myös pesukoneessa

Talo Haltiattaren sisustustarinoita osa 4

 

JOTAIN VANHAA

Ensi tapaamisella perheen kanssa keskustelimme siitä, mitkä tavarat heidän nykyisessä kodissa ovat tärkeitä ja mitä he haluaisivat ottaa mukaansa uuteen kotiin. Perhe nosti tuolloin esiin mm. vanhat perintökalusteet, kaapin ja lipaston.

Suunnitelmia pyöritettyäni sain kaapin mahtumaan alakerran tv-huoneeseen. Lipasto jäi vielä odottamaan paikkaansa. Myös perheen taulut toivottiin laitettavan esille ja eteisen CLT-seinältä löytyikin näille oiva paikka. 

Teinipojan huoneen maapallovalaisin, matto sekä perheen äidin vanha Lundia-hylly ovat niin ikään perheen varastoista löytyneitä. Lundia-hylly käytettiin maalarin kautta ja siitähän tuli kuin uusi. 

Lukunurkan hyllyiltä löytyy perheen kirjoja sekä omia pienesineitä mm. pieni patsas. Osa viherkasveista sai muuttaa jo uuteen kotiin messujen ajaksi.

Sisustussuunnittelijana pidänkin tärkeänä, että koti on asujiensa näköinen. Perheen mukana kulkevat kalusteet ja esineet, joilla on tunnearvoa ja ne saattavat herättää muistoja erielämän vaiheista. On mielenkiintoista yhdistellä vanhaa ja uutta. Vanhat tavarat ovat osa perheen tarinaa ja taas vanhat esineet kertovat omaansa. Kerroksellisuus tuo mielenkiintoa kodin sisustukseen.

Vanhat tutut omat tavarat tuovat myös turvaa. Tämä on hyvä ottaa huomioon mm. muistisairaiden ikäihmisten ja erityisryhmien kohdalla. 

Suvussa kulkenut vanha kaappi päätyi alakerran tv- huoneeseen.&nbsp;

Suvussa kulkenut vanha kaappi päätyi alakerran tv- huoneeseen. 

Kaapin päällä on kulhoissa perheen keräämiä kiviä lomamatkoilta ja heille tärkeistä paikoista.

Kaapin päällä on kulhoissa perheen keräämiä kiviä lomamatkoilta ja heille tärkeistä paikoista.

Myös nämä teokset pääsivät seinälle eteiseen. Niissä on kuvattuna pihamiljöitä Vanhasta Raumasta. Osuvasti Haltiattaressakin on siis pala Raumaa ;)&nbsp;

Myös nämä teokset pääsivät seinälle eteiseen. Niissä on kuvattuna pihamiljöitä Vanhasta Raumasta. Osuvasti Haltiattaressakin on siis pala Raumaa ;) 

Vanhan maton sävyt toistavat hienosti akustiikkataluihin kuvattua keväistä maisemaa Yyteristä.&nbsp;

Vanhan maton sävyt toistavat hienosti akustiikkataluihin kuvattua keväistä maisemaa Yyteristä. 

Lundia käytettiin ammattimaalarilla, näin lopputulos on siisti ja tasainen.

Lundia käytettiin ammattimaalarilla, näin lopputulos on siisti ja tasainen.

 

Talo Haltiattaren sisustustarinoita osa 3, AKUSTIIKKA

AKUSTIIKKA

Toteutettaessa aistiesteetöntä sisustusta, tai minkä tahansa tilan sisustusta, nousee ääni ja akustiset ominaisuudet asioiksi, jotka ovat tärkeä huomioida. 

Akustiset ratkaisut vaikuttavat kuulon kautta saatavien ärsykkeiden määrään ja sen myötä ääniympäristön miellyttävyyteen ja rauhoittavuuteen. Akustiikalla on merkittävä rooli ihmisen hyvinvoinnille. Meluhaitat heikentävät kuunteluympäristön toimivuutta ja voivat aiheuttaa keskittymisvaikeuksia. Lisäksi kovat ja äkilliset äänet aiheuttavat negatiivista stressiä ja luovat turvattomuutta. Oikein akustoidussa tilassa vietetty aika tehostaa merkittävästi muun muassa aivojen toimintaa, lisää fyysistä ja psyykkistä työtehoa ja poistaa lihasjännitystä. Täältä voit lukea lisää Talo Haltiattaren akustiikkaratkaisuista.

Keväällä tuli mietittyä hetki jos toinenkin miten näitä akustiikka-asioita Haltiattaressa voisimme toteuttaa. Ja kuin tilauksesta saimme yhteydenoton Marko Ståhlstedilta Turusta. Marko osoittautuikin todelliseksi akustiikan asiantuntijaksi, mikä oli hyvä messukohteen kannalta, mutta saimme myös paljon tietoa aiheesta Markon ystävällisesti jakaessa osaamistaan. Olen varmasti jatkossakin yhteydessä Markoon näissä asioissa. Jos olette vailla asiantuntijaa/kouluttajaa aiheesta, voin suositella lämpimästi!

Markon yritys Acusta suunnittelee ja valmistaa akustisia sisustustuotteita. Suunnittelussa on huomioitu käyttäjälähtöisyys, innovatiivisuus, kestävä kehitys, kierrätettävät materiaalit ja ekologisuus. Lisäksi tuotteissa on kiinnitetty erityisesti huomiota muotoilun ajattomuuteen, tekniseen laatuun, modulaarisuuteen sekä räätälöitävyyteen.

Tuotteiden materiaali onkin valmistettu kierrätysmuovipulloista (PET) ja osin uusista kuiduista ja materiaali on uudelleen kierrätettävissä. Materiaalille on myös myönnetty Allergia- ja astmaliiton tunnus M1. Tuotteet ovat pölyämättömiä eivätkä sisällä ympäristöön haitallisia aineita vapauttavaa lasi- tai kivivillaa.

Talo Haltiattaren rappukäytävään päätyi kaunis ja harmoninen akustiikkataulukokonaisuus.

Talo Haltiattaren rappukäytävään päätyi kaunis ja harmoninen akustiikkataulukokonaisuus.

Perheen teinipojan huoneessa akustiikkalevyt toteutettiin valokuvina.

Perheen teinipojan huoneessa akustiikkalevyt toteutettiin valokuvina.

Tässä matkan varrella perheen luona käydessäni näin perheen vanhimman pojan upeat temput trampoliinillä.  Jäin miettimään miten tällaisen talentin voisi huomioida hänen huoneessaan. Ja niin eräänä keväisenä päivänä ajelimme porukalla Yyterin dyyneille. Luottovalokuvaajamme Pia tallensi voltit kameraansa ja yhteistyössä Acustan kanssa syntyi seinälle akustiikkataulut otetuista valokuvista. 

Jälleen upeita kohtaamisia ja yhteistyön voimaa. Kiitos Marko ja Pia!

 

Talo Haltiatteren sisustustarinoita osa 2

 

TAIDE

Talo Haltiatar-projektin aikana eteeni on tullut upeita kohtaamisia ja yhteydenottoja. Yksi mieleenpainuvimmista on puhelu Reijo Oraksen kanssa.  Puhelun seurauksena syntyi yhteistyö Taidemaalari Johanna Oraksen kanssa.

Eräänä keväisenä päivänä tapasimme Johannan ja Reijon Karjarannassa. Esittelimme Haltiatarta vielä tarkemmin ja kerroimme aistiesteettömästä näkökulmasta, jonka olemme sisustuksessa huomioineet. 

Tämän käynnin sekä aiemmin perheen tapaamisen pohjalta Taidemaalari teki taikojaan. Deko-lehden kuvauksien alla saimme Johannalta maistiaskuvia maalauksista. Valokuvissakin teokset näyttivät jo upeilta, mutta Reijon tuodessa ne Haltiattareen olimme sanattomia. Teokset sopivat kokonaisuuteen niin upeasti. Maalauksia olisi voinut katsella vaikka miten pitkään, niiden pieniä yksityiskohtia ja oivalluksia ja eri syvyyksiä.

Ja kuinka sisustuksessamme käytetyt sävyt löytyvät kaikki teoksesta. Valaisinten väri kukista, day bedin ruskea sävy polusta, sohvan harmaa kivistä... 

Ja teoksen nimi Onnellisuuden polulla, Path of Serenity, 2018, ei voisi olla hienompi ja kuvaavampi.

Lainaan tähän vielä Oli aika- blogin hienoa kuvausta teoksista:

"Pinnat kukkimaan     

Talo Haltiattaresta 2-osainen taulu tuo luonnon sisään. Kokonaisuus herkuttelee luonnollisilla sävyillä. Pysähdyn väkisinkin taulun eteen ja huokaan, kuinka osuva teos seinälle on tehty. Se on selvästi täydellinen mittatilaustyö, juuri tuolle seinälle. Taulu on taiteilija Johanna Oraksen maalaama ja kieltämättä saattelee hyvällä tavalla kalusteet oman näyttävyytensä sulavaksi jatkumoksi. Kertakaikkisen vaikuttava. Oodi suurelle oleskelutilalle."
 

Lisäksi Johannan jo aiemmin maalaama Sway with me 2014 löysi paikkansa lukunurkkauksesta. Tämänkin taulun sävyt olivat nappiin muun värimaailman kanssa.

Kysyessäni tarinaa tälle teokselle, kertoo taiteilija itse teoksessa olevan kaksi kallaa, jotka ovat kietoutuneet toisiinsa, ne voi kuvitella myös ihmishahmoiksi. Klarinetti soittaa sävelmää ja symboloi musiikin säväyttäviä sointuja. Voi miltein aistia liikkeen keinunnan musiikin tahdissa...

Taiteen ja sisutuksen vuoropuhelua, 

Oli aika-blogin osuvin sanoin:

"Päivällinen katettu luonnonhelmaan" 

Kerrassaan upeaa yhteistyötä, Kiitos Johanna ja Reijo <3 

JOHANNA ORAS - Onnellisuuden polulla - Path of Serenity 2018

JOHANNA ORAS - Onnellisuuden polulla - Path of Serenity 2018

JOHANNA ORAS - Sway with me 2014

JOHANNA ORAS - Sway with me 2014

Kuvat: Pia Taimi/ Valokuvaus Pia

 

 

Talo Haltiattaren sisustustarinoita osa 1

 

Asuntomessut täällä Porissa on saatu pyöräytettyä käyntiin ja hetki on ehditty hengähtää loppurutistuksen jälkeen. Talo Haltiattaresta tuli kaunis kokonaisuus ja talo ja sen aistiesteetön sisustus ovat saaneet kiitettävästi palstatilaa, mahtavaa on ollut olla mukana kaikessa tässä.

Ajattelin, että kertoisin täällä blogin puolella tarinoita siitä, miten Talo Haltiattaren sisustus rakentui. Miten juuri tietyt kalusteet, valaisimet ja sisustuselementit valikoituivat kokonaisuuteen. 

Osa 1.

RUOKAPÖYTÄ

Aloitan jo paljon huomiota ja ihastusta saaneesta ruokapöydästä. 

Perheen toiveena oli saada iso, 8-10 hengen ruokapöytä. Ehdotelmissa kävi mm. jatkettava pöytä, mutta ajatus ei oikein ottanut tuulta purjeisiin. Vaihtoehdoksi nousi mittatilauspöytä puusepän tekemänä. 

Talo Haltiattaren yläkerran seinät ja katot ovat tehty CLT-elementeistä. Lisää tietoa täältä. Elementit ovat isoja puuelementtejä, jotka valmistetaan jo tehtaalla. Mm. Seinäelementeistä sahataan ikkuna ja oviaukot pois. Nämä osat jäävät ns. hukkapaloiksi. Syntyikin kiehtova ajatus siitä, että voisiko paloja hyödyntää. Kun vähän myöhemmin Karu Puutyön Tuomas oli perheeseen yhteydessä, varmistui se, että ruokapöytä tullaan toteuttamaan myös CLT:stä. Tuomas toteuttaa mm. juuri CLT:stä tehtyjä huonekaluja.

Tavattuamme Tuomaksen kanssa yhteinen Whatsupp-ryhmämme on piippaillut tiiviisti kevään aikana, kun pöydän ja penkin yksityiskohtia on hiottu. Lopputulos on kyllä upea. Pöydän ja penkin kannet ovat käsitelty Osmocolorin puuvahalla, antiikkitammi- sävyllä. Jalat taas ovat saaneet ylleen mustan petsin. 

Ruokaryhmään ehdotin pöytää ja penkkiä sekä irtotuoleja. Pöytä sijoittuu saarekkeen ja oleskelutilan väliin. Saarekkeeseen haluttiin myös baarituolit. Käyttämällä penkkiä pöydän toisella puolella vältyttiin tuoliviidakosta, joka olisi ollut väistämätön baarituolien ja ruokapöydän tuolien ollessa seläkkäin. 

Penkille asetetut istuintaljat tukevat aistiesteetöntä ajattelua erottamalla jokaiselle oman paikan penkiltä. Muuten oma paikka voisi olla hankala hahmottaa. Hakolan kauniit Pinna-tuolit täydentävät kokonaisuuden. 

Näin syntyi yhteistyönä upea kokonaisuus, joka matkasi Kajaanista aina tänne Poriin asti messuvieraita ihastuttamaan. Uskon Rouhikon perheen elokuussa kokoontuvan pöydän ääreen nauttimaan uudesta kodistaan. 

ruokapöytä.jpg
pöytää.jpg

Kuvat: Pia Taimi/ Valokuvaus Pia

 

 

Minun tarinani

 

Miten minusta tuli sisustussuunnittelija?

Olen kotoisin Raumalta, tuolta idyllisestä länsirannikon kaupungista. Kaunis Vanha Rauma on aina ollut kiehtova vanhoine tarinoineen. Tulen yrittäjäperheestä, olenkin päässyt aitiopaikalta näkemään yrittäjyyden hyvät ja huonot puolet. Äidilläni on sisustus- ja käsityöalan yritys eli varmasti perintönä on tullut taipumus käsillä tekemiseen sekä kauniista ja esteettisistä asioista nauttimiseen. Isällä taas on vankka kokemus pintakäsittelyalalta ja yrittäjyydestä. Muistan jo teininä harrastaneeni vähän väliä huonekalurallia, kun kalusteet hakivat uusia paikkoja huoneessani.

Lukion jälkeen minulle oli selkeää, että haluan lähteä opiskelemaan sosiaalialaa ja niinhän tieni vei Poriin ja minusta tuli sosionomi (amk). Poriin minut sai jäämään ensin työpaikka ja sittemmin mies. Nyt lisänä on vielä oma talo sekä kaksi rakasta poikaa.

Omien asuntojen sisustaminen on aina ollut mieleistä puuhaa, on sisustamiseen liittyviä mielipiteitä taidettu jaella vähän ympärillekin. Oman talon rakennusvaiheessa panostimme sisustussuunnittelijaan ja pääsin kokemaan asiakkaan roolin tuossa prosessissa, mikä oli äärimmäisen mielenkiintoinen ja hyvä.

Jäädessäni äitiyslomalle kuopuksemme kanssa, tarjoutui minulle mahdollisuus lähteä opiskelemaan sisustusalan ammattitutkintoa Kankaanpään opistolle. Olin jo aiemmin äitiyslomalla ollessani autellut äitini mm. nettikaupan ja somemaailman kanssa. Innostuin alasta niin, että päätin lähteä tavoittelemaan haaveitani ja katsomaan, mikä minusta voisi tulla isona. Päätin hankkia lisää tietoa ja taitoa alalta. Sisustussuunnittelu- koulutus löytyi Helsingistä AJK:lta. Sain opiskella mitä mahtavimmassa ja ammattitaitoisessa porukassa ja reppuuni jäi paljon uutta tietoa ja upeita kollegoja niin omasta ryhmästämme kuin Sissarit Ry:stä. Hankin vielä harjoittelulla kokemusta mm. Vepsäläiseltä.

Sattumien summana pääsin yhteistyöhön Satakunnan ammattikorkeakoulun aistiesteettömät tilaratkaisut-hankkeeseen, joka on mahdollistanut monia erilaisia asumiseen liittyviä projekteja.

Olen päässyt toteuttamaan haavettani siitä, että voisin yhdistää ammattejani. Hankkeeseen osallistumisen myötä minulle on kirkastunut se ajatus mitä haluan tehdä.

Haluan auttaa ihmisiä suunnittelemaan ja luomaan kauniita, toimivia tiloja, jossa on viihtyisää ja hyvä olla.
Uskon, että kun ympärillä on kaunista ja toimivaa, voit itsekin paremmin!

Tässä sitä ollaan yrittäjätaipaleen alkumetreillä matkalla kohti unelmia.

Erilaisten asiakkaiden kohtaaminen ja heidän tarinansa ovat työni suola, josta on inspiroivaa ammentaa elementtejä ympäristöön. Haluan saattaa tarinat ja tilat yhteen, tilaksi, jossa juuri Sinä viihdyt!

Kutsuthan minut kylään, mietitään yhdessä Sinun tarinaasi ja miten se tilassani voisi näkyä.

 

Sisustusterveisin

Paula

blogikuva.jpg