aistiesteetön kohde porin asuntomessuilla

 
 

Yhteistyö Samkin aistiesteettömät asumisratkaisut –hankkeessa on mahdollistanut minulle upean tilaisuuden päästä suunnittelemaan Porin asuntomessuille kesällä 2018 valmistunutta Talo Haltiatarta.


Sisustussuunnittelijana on mahtavaa päästä mukaan tällaiseen kokonaisvaltaiseen projektiin. Olen saanut heitellä ideoita pintamateriaaleista, messujärjestelyistäkin ja kaikesta siltä väliltä. Yhteistyö perheen kanssa on ollut tiivistä, ja minut ja ideani on otettu avoimin mielin vastaan. Suunnitelmani lähtökohtana on ollut tehdä kodista asukkaidensa näköinen ja heille toimiva koti. Myös työ yhteistyökumppaneiden kanssa on ollut antoisaa ja mielenkiintoista.

Sisustuksen suunnittelun yhtenä lähtökohtana ovat aistit osana esteettömyyttä. Saan tästä tutkimustietoa Satakunnan ammattikorkeakoulussa toimivalta esteettömyyden ja saavutettavuuden tutkimusryhmältä. Samk:ssa on käynnistymässä hanke, jonka tarkoituksena on suunnitella ja toteuttaa erilaisia asumisratkaisuja aistiasiat huomioiden. Talo Haltiatar on mukana hankkeessa kotikohteena.

Aistiesteettömät ratkaisut toteutuvat kohteessa valaistus-, akustiikka- ja pintamateriaalivalinnoissa. Asia on huomioitu myös kalustevalinnoissa ja kalusteiden sijoittelussa aisteille ystävällisessä värimaailmailmassa. Valinnat yhdessä muodostavat harmonisen kokonaisuuden.


”Ihanaa kun Paulalla on taitoa ja rohkeutta ehdottaa värejä ja muotoja, joita en olisi itse uskaltanut valita. Ja parasta on se, että ne kaikki toimivat täydellisesti yhdessä. Toteutus näyttää juuri siltä, miltä sen olisi aina pitänytkin näyttää.”

- Asuntomessukohteen ja rakentajaperheen äiti Nina

 

”Yhteistyössä Paulan kanssa parasta on hänen kykynsä kuunnella asiakkaan tarpeita myös rivien välistä. Hän pystyy loihtimaan esille juuri sellaisen suunnitelman mitä olen aina halunnut, mutta en ole pystynyt sanoiksi pukemaan.”

- Asuntomessukohteen ja rakentajaperheen äiti Nina

 

Kuvia

 
 

Talo Haltiattaren kuvat on ottanut Valokuvaus Pia. 

 
 
 

Dekon messukohde, messublogin teksteihin pääset näistä linkeistä

 


Talo Haltiatar projektissa mukana myös Schneider electric. Lue heidän tiedote messukohteesta alla olevasta linkistä.